Фермерски пазар Оборище

 

Фермерските пазари при Ал. Невски ще се провеждат всеки месец

За първа година събитията са включени в Културния календар на столицата


Около 80 малки производители и занаятчии от цялата страна ще се съберат в неделя, 24 февруари, зад храм-паметника Св. Ал. Невски в София. Събитието ще се проведе от 11 до 18 ч. и се организира в сътрудничество между Столична община, Общинско дружество Пазари Юг ЕАД и Кооперация Хранкооп - София. Ще бъдат представени кулинарни традиции и разнообразие от всички краища на България, натурална козметика и изделия от вълна, филц, керамика, кожа, дърво и други естествени материали. Посетителите ще могат да опитат и закупят изобилие от пресни и консервирани плодове и зеленчуци, билки и подправки, хляб и печива с квас, здравословни сладкиши, гъби и яйца, млечни и месни продукти, мед и пчелни продукти, сладка и конфитюри, чайове и сиропи, бира и вино, и много други.

 

Общинско дружество Пазари Юг ЕАД стопанисва пазарите Иван Вазов, Красно село и Борово, и вече 5 години активно участва в инициирането и организирането на различни събития с културно-социална насоченост в столицата.

 

Хранкооп възражда кооперативния модел, чрез който малките производители на чиста храна не само оцеляват, но и се развиват и увеличават като численост. Кооперацията на производители и потребители успешно разпространява своя модел и в други градове, където се провеждат фермерски пазари - Бургас, Варна, Добрич, Хасково, Банкя и др.

 

Почитателите на чистата храна, отгледана с грижа към природата и хората могат да открият тези продукти и на ежеседмичните пазари, организирани от Хранкооп: Фермерски пазар Иван Вазов - всяка сряда от 14 до 18 ч., Фермерски пазар Римската стена - всяка събота от 9 до 14 ч., Фермерски пазар Добрич - всеки четвъртък от 10 до 15 ч., Фермерски пазар Банкя - всяка събота от 10 до 14 ч.

 

По-подробно събитието можете да следите в неговата фейсбук страница:

 

Фермерски пазар Оборище 24.02.2019

https://www.facebook.com/events/615982438837909/

 

За повече информация:

Цонка Тодорова, зам. изпълнителен директор  - 0889066719

Пазари Юг ЕАД

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 Ралица Касимова, координатор - 0883468348

Кооперация Хранкооп - София

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

1
2
3
4
5
6
7
8
9

 

 

 

   


Нагоре